Assalamualaikum dan salam kunjungan.

Sejak Adobe Acrobat 8 tersedia untuk di download. Terasa di dalam hati ingin mencuba produk baru iaitu versi 9. Tah le kenapa. Hati ini ingin sahaja merasa yang baru-baru.

Saya godek-godek la internet, jalan-jalan cari software, mana tau ada yang bermanfaat untuk dikongsi. Jadi saya terjumpa la perisian ini.

Saya pun tak sangka perisian ini memang best dan saya beranggapan bahawa sekiranya pelayar laman web ini tidak mendownloadnya. Maka dia adalah orang yang paling rugi. Huhu...

Cuba la dan rasailah kehebatannya.

Untuk keterangan lanjut anda boleh ke laman web Acrobat

Untuk memuat turun Sila klik pada pautan dibawah

Siri 1
Siri 2
Siri 3
Siri 4

Selamat Mendownload

[+/-] Baca Selanjutnya......



Assalamualaikum dan salam kunjungan kepada semua.

Kali ini saya ingin berkongsi satu lagi program yang baik untuk anda gunakan untuk mengoptimumkan Browser Firefox anda. Perisian ini boleh digunakan untuk semua versi Browser Firefox anda.

Memang cool la....

Jadi apa tunggu lagi, jom kita download di SINI

Password : abuasma

[+/-] Baca Selanjutnya......

Peluang Kerjaya Bersama HPA

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 6:33 PTG | | 0 Komentar »



Assalamualaikum dan salam kunjungan kepada semua sahabat - sahabat.

Disini saya nak membuat promosi nie... satu peluang perniagaan yang semakin rancak sekarang nie. Baru-baru nie saya ada mengikuti satu kursus HPA di jitra kedah. Wau memang best la HPA nie.

Produknya semua produk muslim,pekerjanya kena wajib sholat dhuha sebelum memulakan kerja. Ada juga yang berpuasa sunat. Dan yang paling penting sekali produk yang dikeluarkan ialah produk Halal dan bermutu.

Bukan dari segi produk je yang harus dibanggakan, namun sistem jualan produknya juga patut dibanggakan.

Antara produknya yang istimewa ialah.







Banyak lagi sebenarnya. InsyaAllah kepada sahabat yang berminat untuk menjadi ahli, anda boleh menghubungi saya melalui email. nanti saya akan hantar pemplate ke email anda.

Kalau nak jadi ahli tu, dialu-alukan. Selamat maju jaya bersama HPA.

email : mpcskyline@gmail.com

[+/-] Baca Selanjutnya......

Mozilla Firefox v3.0 RC3

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 9:34 PTG | | 0 Komentar »


Hai, Assalamualaikum sahabat-sahabat sekalian. Terima kasih kerana sudi mengunjungi web blog saya yang tak seberapa nie.

Pada hari nie saya ingin berkongsi dengan sebuah perisian yang rasanya perlu anda gunakan.

Perisian ini mungkin anda sudah gunakan tapi versi lama sikit. Perisian firrefox ini merupakan sebuah perisian browser yang digunakan untuk anda melayari internet.

Sebenarnya versi ini merupakan versi RC3. Apa dia RC3 nie?



RC3 bukan full lagi, tapi process yg paling hampir ngan final release, bagi saya elok tunggu yang final terus.

Walaubagaimanapun kalau anda hendak try perisian nie boleh juga.

Sila dapatkan di SINI

[+/-] Baca Selanjutnya......

Membuang Username Dari Start Menu

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 12:27 PTG | , | 0 Komentar »



Hai sahabat-sahabat sekalian. Terlebihd ahulu saya ucapkan terima kasih kerana sudi mampir di teratak buruk saye nie.

Pada kali ini saya ingin berkongsi sedikit tutorial yang mungkin berguna untuk kita bersama. kali ini saya ingin berkongsi sedikit tutorial iaitu bagaimana hendak membuang user akaun pada start menu dalam windows XP

Secara default, start menu dalam windows XP adalah seperti dibawah. Sebagai sebagai contoh username tu ialah "geek" jadi pada start menu akan terpaparkan username geek tu kan..

Jadi macam mane kita nak tukar supaya tidak terdapat langsung username pada start menu tersebut.

Baiklah sila ikuti langkah demi langkah yang saya tuliskan di bawah nie.

1. Klik pada start - Run
2. Pada kotak run taipkan perkataan Regedit
3. Cari Kod

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Gambar seperti dibawah



Klik kanan pada ruangan kanan ( dibahagian kosong ) kemudian klik pada New - DWORD value. Taipkan

Name: NoUserNameInStartMenu
Value data: 1


Kemudian Anda logoff dan buka semula pc anda. Cuba perhatikan startup menu anda. Akaun user dah tak ade. hehe...



Selamat mencuba. Semoga berjaya



[+/-] Baca Selanjutnya......

Perisian : Folder Lock

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 12:52 PTG | | 0 Komentar »



Hari ini saya ingin berkongsi sebuah perisian kepada sahabat-sahabat dengan sebuah perisian yang sering kita dengar iaitu perisian "Folder Lock".

Perisian folder lock ini merupakan sebuah perisian mengunci folder peribadi anda agar tidak dapat diceroboh oleh sesiapapun melainkan mereka yang tahu katalaluan anda.

Jadi apa tunggu lagi simpan dan jagalah barang peribadi anda di dalam folder peribadi anda. Kini segala fail, gambar, video dan installer anda akan terselamat dari gangguan orang. Selamat menginstall

Sila dapatkan di SINI
Ianya adalah percuma

[+/-] Baca Selanjutnya......

Perisian : Anti-Porn v10.4.11.15

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 11:59 PG | | 0 Komentar »



Perisian ini semestinya anda pasangkan ke dalam komputer anda bagi menjamin anda, anak, isteri, suami atau kawan-kawan anda tidak menggunakan komputer anda untuk kegunaan yang salah.

Antara lain kelebihan program ini ialah

Anti-Porn v10.4.11.15
Multilingual contents filtering - Anti-Porn supports real-time filtering or blocking porn websites, which is writed in English, Japanese, Korean, Russian, German, Franch, Spanish, simplified Chinese, traditional Chinese. AI to restrict games - Anti-Porn can determine which program is a game by itself. The parents needn't to add any game to a blacklist. Hide completely - You could not find Anti-Porn whether in the explorer or in the task manager. Everyone could not close or remove Anti-Porn without password.

jadi apa tunggu lagi download segera di SINI

Say No To Porn

[+/-] Baca Selanjutnya......



Portable Windows XP Live USB Edition v2.02 merupakan sejenis perisian yang boleh dipasangkan ke dalam Pendrive kita dan boleh dibawa ke mana sahaja.

Perisian ini sama seperti windows xp tetapi berbeza sedikit penampilan desktopnya. Saya dan cuba perisian ini dan hasilnya memang menarik.

Cara hendak memasangnya pada pendrive anda.

Apa yang anda perlukan:

-Pendrive 256 MB Kapasiti. 512 MB Recommended.
-System pc anda boleh boot menggunakan USB.


Installation :

1. Namakan semula fail HPUSBFW.exe kepada nama apa pun tak pe.
2. Format Pendrive anda menggunakan FAT file system.
3. Copy dan Paste semua fail ke dalam pendrive anda. ( jangan copy dan masukkan dalam 1 folder )


Mula :

1. Reboot the computer.
2. Pada BIOS sila pilih boot from USB.

Selamat mencuba. Ade masalah sila kemukakan pada ruangan komentar!

Muat turun di SINI

[+/-] Baca Selanjutnya......

Autorun Eater v2

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 9:30 PTG | , | 0 Komentar »



Pemakan Autorun ni bukan Antivirus...!!so,korang kene gak install antivirus..bende ni bekerjsama dengan antivirus korang...mudah je nak gune..install,pastu run...setel kan...?camne dia berfungsi...

pernah dengar "antorun.inf" ...mesti selalu kan...salu malware akan masuk menggunakan teknik ni tuk menyerang...kalau org tak tau bende tu,main double click je..tu yg kene....lagi2 dalam pendrive...kekadang kalo student ni,main beduk je double klik..kononnyer nak cepat...bile dah kene,baru menyesal...bagi yg tau bende "autorun.inf" ni,salu gune teknik,"right click,pastu explore"..tapi,sampai bile korang nak gune teknik camtu...baik kita delete je file "autorun.inf" tu..bagi kambing kita makan...kenyang dia... pastikan bende ni dah run...kalo blom..Right Click menu dia (kat task bar bawah,belah kanan).pastu pilih Start

Korang buat camni je...
1. masuk pendrive...biar dalam 10 saat...kalau ade malware,kambing akan makan siap2...kalo dia makan,akan kuar la popup dia cakap nak makan....hehe
2.lepas dah kuar bende tu,pegi scan korangnyer pendrive dengan Antivirus yg korang pakai....
3. buat je camni selalu.. Insyaallah pc korang selamat...

Ade lagi ni...

"Folder Options aku hilang"

camne nak tgk...?pegi My Computer,pastu tekan Tools kat atas tu..kat menu paling bawah,ade Folder Options...sape2 yg terkene brontox(salunyer sebab virus ni...),mesti folder option ni ilang...mane pegi...?malware atau virus ni telah disable funtion dia...kalau yg expert,dia ble enable balik...tapi,kalo yg tak tau,install je bende ni...mudah...nak gune..? Right Click kat menu,pilih Registry Fix pilih Fix Folder Options

Ade lagi ni...

"Task Manager has been disabled by your administrator"

selalu kita gune task manager tuk memberhentikan program yang hang,saje2 nak tgk CPU usage...tetiba je korang dapat error kat atas tu..malware dah masuk la tu...camne nak tgk Task Manager ni..? tekan button Ctrl + Alt + Delete secara serentak atau tekan Ctrl + Shift + Esc secara serentak....camne plak nak setelkan masalah ni..?korang install,buat je camni...Right Click kat menu,pilih Registry Fix pilih Fix Task Manager..setel satu masalah lagi...

Bende ni boleh gak Fix Regedit sekirangan malware telah masuk...

Nak Download..?

Sofware ni telah disahihkan bebas dari sebarang Malware dan selamat digunakan oleh Softmedia.com



Tekan Sini Untuk Muatturun
DI SINI

Yang paling penting...sofware ni FREE..!! ..dah la best,free plak tu...

[+/-] Baca Selanjutnya......



Pertama kali masuk web sahabat nie. Terjumpa satu gambar yang saya rasa boleh dikongsi bersama.

Terima kasih kepada Faeid kerana sudi memberi peluang untuk saya memasukkan gambar diatas ke web ini.

Semoga ada manfaatnya untuk semua.

Sekian
Abu Asma

Link Lain

[+/-] Baca Selanjutnya......