Membuang Username Dari Start Menu

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 12:27 PTG | , | 0 Komentar »



Hai sahabat-sahabat sekalian. Terlebihd ahulu saya ucapkan terima kasih kerana sudi mampir di teratak buruk saye nie.

Pada kali ini saya ingin berkongsi sedikit tutorial yang mungkin berguna untuk kita bersama. kali ini saya ingin berkongsi sedikit tutorial iaitu bagaimana hendak membuang user akaun pada start menu dalam windows XP

Secara default, start menu dalam windows XP adalah seperti dibawah. Sebagai sebagai contoh username tu ialah "geek" jadi pada start menu akan terpaparkan username geek tu kan..

Jadi macam mane kita nak tukar supaya tidak terdapat langsung username pada start menu tersebut.

Baiklah sila ikuti langkah demi langkah yang saya tuliskan di bawah nie.

1. Klik pada start - Run
2. Pada kotak run taipkan perkataan Regedit
3. Cari Kod

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer


Gambar seperti dibawah



Klik kanan pada ruangan kanan ( dibahagian kosong ) kemudian klik pada New - DWORD value. Taipkan

Name: NoUserNameInStartMenu
Value data: 1


Kemudian Anda logoff dan buka semula pc anda. Cuba perhatikan startup menu anda. Akaun user dah tak ade. hehe...



Selamat mencuba. Semoga berjaya



0 Komentar