Autorun Eater v2

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 9:30 PTG | , | 0 Komentar »



Pemakan Autorun ni bukan Antivirus...!!so,korang kene gak install antivirus..bende ni bekerjsama dengan antivirus korang...mudah je nak gune..install,pastu run...setel kan...?camne dia berfungsi...

pernah dengar "antorun.inf" ...mesti selalu kan...salu malware akan masuk menggunakan teknik ni tuk menyerang...kalau org tak tau bende tu,main double click je..tu yg kene....lagi2 dalam pendrive...kekadang kalo student ni,main beduk je double klik..kononnyer nak cepat...bile dah kene,baru menyesal...bagi yg tau bende "autorun.inf" ni,salu gune teknik,"right click,pastu explore"..tapi,sampai bile korang nak gune teknik camtu...baik kita delete je file "autorun.inf" tu..bagi kambing kita makan...kenyang dia... pastikan bende ni dah run...kalo blom..Right Click menu dia (kat task bar bawah,belah kanan).pastu pilih Start

Korang buat camni je...
1. masuk pendrive...biar dalam 10 saat...kalau ade malware,kambing akan makan siap2...kalo dia makan,akan kuar la popup dia cakap nak makan....hehe
2.lepas dah kuar bende tu,pegi scan korangnyer pendrive dengan Antivirus yg korang pakai....
3. buat je camni selalu.. Insyaallah pc korang selamat...

Ade lagi ni...

"Folder Options aku hilang"

camne nak tgk...?pegi My Computer,pastu tekan Tools kat atas tu..kat menu paling bawah,ade Folder Options...sape2 yg terkene brontox(salunyer sebab virus ni...),mesti folder option ni ilang...mane pegi...?malware atau virus ni telah disable funtion dia...kalau yg expert,dia ble enable balik...tapi,kalo yg tak tau,install je bende ni...mudah...nak gune..? Right Click kat menu,pilih Registry Fix pilih Fix Folder Options

Ade lagi ni...

"Task Manager has been disabled by your administrator"

selalu kita gune task manager tuk memberhentikan program yang hang,saje2 nak tgk CPU usage...tetiba je korang dapat error kat atas tu..malware dah masuk la tu...camne nak tgk Task Manager ni..? tekan button Ctrl + Alt + Delete secara serentak atau tekan Ctrl + Shift + Esc secara serentak....camne plak nak setelkan masalah ni..?korang install,buat je camni...Right Click kat menu,pilih Registry Fix pilih Fix Task Manager..setel satu masalah lagi...

Bende ni boleh gak Fix Regedit sekirangan malware telah masuk...

Nak Download..?

Sofware ni telah disahihkan bebas dari sebarang Malware dan selamat digunakan oleh Softmedia.com



Tekan Sini Untuk Muatturun
DI SINI

Yang paling penting...sofware ni FREE..!! ..dah la best,free plak tu...

0 Komentar