Undian Untuk Sesebuah Artikel

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 1:05 PG | , | 3 Komentar »

Hai... Assalamualaikum dan salam kunjungan kepada semua kengkawan. Terima kasih kerana sudi melayari web blog saye yang tak seberapa ini.

Hehe... kali ini saya ingin berkongsi beberapa tips untuk mencantikkan lagi web blog anda. Emm mungkin ramai bertanya-tanya bagaimana hendak membuat TOP Rating untuk sesebuah artikel yang kita hantar.

tau ke TOP RATING tu pe die? Top Rating nie seperti yang terdapat pada akhir artikel di dalam web blog ini. Nak ker? kalau nak saye nak kongsi cara membuatnye..



Caranye mudah sahaja tapi kena buat hati2. Takut salah pulak. Saya nasihatkan supaya di backup dulu themes anda sebelum membuat perkara ni.

1. Cari < /body > dan pastekan kod ini sebelumnya

< script language='JavaScript' >
var OutbrainPermaLink='Your-Post-Permalink-Here';
var OB_demoMode = false;
var OB_Script = true;
< /script >
< script src='http://widgets.outbrain.com/OutbrainRater.js' type='text/javascript'/ >


2. Pergi ke template editor kat dashboard. tanda rait pada “Expand Widget Template”

3. Cari kod < data:post.body/ >

4. Tampalkan kod ini selepasnya.

< script language='JavaScript'>
var OutbrainPermaLink='< data:post.url/ >';
var OB_demoMode = false;
var OB_Script = true;
< /script >
< script src='http://widgets.outbrain.com/OutbrainRater.js' type='text/javascript'/ >


5. Save dan tengok le hasilnye

Selepas ni undilah artikel ini yerkkk... dan komentar anda diperlukan.

3 Komentar

  1. kedahlanie // 2 Mei 2008 10:13 PTG  

    nak tanya yg..

    3. Cari kod....??? apadia??

    4. tampalkan.... yalah nak tampal dimana... he he he

  2. Abu Asma` Sofiadie // 2 Mei 2008 10:24 PTG  

    maaf tertinggal... hehe saya dah masukkan dah

  3. Hafiz :p // 9 Mei 2008 4:27 PTG  

    Assalamualaikum...

    Wah.. bestnyer... tp saya musykil sikit lah...
    Bagaimanakah proses undian ini berfungsi?? Maksud saya, pergerakkan undian ini.
    Dimanakah undian akan disimpan??
    hehe...
    Jawab.. jgn x jawab.. :)