Cara Kelajuan Firefox Anda

Diterbitkan Oleh Tawakkal | 11:18 PTG | , | 1 Komentar »



Tak habis-habis tutorial. Tutorial-tutorial, tips-tips, panduan-panduan. Hehe banyak lagi nie. Ok la... sahabat-sahabat sekalian, tips sekarang mungkin juga ada yang tahu. Tapi kita kongsi bersama la mana tau ada sahabat-sahabat yang belum tahu lagi kan.

FireFox terdapat byk hidden settings yg aku sendiri pun br dpt tau dan tak abis explore lg..HIDUP FIREFOX!!..

1st step : Open FireFox and type about:config in the address bar.

2nd step : Ubah settings spt di bawah..tp sblm tu sila catat default setting terlebih dahulu :

**utk tukar setting, korang double klik jer..

a. network.dns.disableIPv6 Set this to true(dgn hanya tukar setting nie jer pun korang dah dpt rasai kelainannyer)
b. network.http.max-connections Set this to 100
c. network.http.max-connections-per-server Set this to 100
d. network.http.max-persistent-connections-per-proxy Set this to 100
e. network.http.max-persistent-connections-per-server Set this to 100

3rd step : Restart Firefox.

100 is a random no. tertinggi aku pilih utk memastikan Firefox takkan tggu connection, terutamanya on pages with many image hosts for avatars, etc.

1 Komentar

  1. Maisarah // 27 April 2008 9:35 PG  

    Terima kasih Abu Asma. Laju la firefox saya rasa kali ini. syukur